A Kaposvár a legfontosabb című 112 oldalas kötetet Szita Károly polgármester mutatta be szerdán délelőtt.

Szita Károly

Fiatalok, idősek, nők és férfiak, munkavállalók, vállalkozók, mérnökök, tanárok, munkások, orvosok, művészek; több ezer kaposvári ember. Ők azok, akik az elmúlt hónapokban több mint 70 alkalommal beszélgettek Szita Károly polgármesterrel Kaposvár jövőjéről.

A Kaposvár a legfontosabb cím alá rendezett, javaslatok, észrevételek ezrei alapján készült program se nem jobboldali, se nem baloldali, hanem ízig-vérig kaposvári - mondta a város vezetője.

Szita Károly utalt arra, hogy Kaposvár az előző években is az itt élők akarata alapján épült, ennek köszönhetően lett mára az ország egyik legdinamikusabban fejlődő városa.

- Az úton viszont tovább kell mennünk, ehhez pedig ismét a kaposváriak erejére, tenni akarására van szükség. Ezért kérdeztem meg valamennyiüket, hogy mi számukra a legfontosabb. A beszélgetések alkalmával egyértelművé vált, hogy a kaposvári emberek mindenekelőtt biztonságot akarnak. Biztonságot az élet minden területén. Biztonságot a munkahelyen, de a munkahely adta biztonságot várják azok is, akik ma még nem tudnak dolgozni. A kaposvári emberek biztonságot akarnak az egészségügyben és biztonságot az utcáinkon, köztereinken is - fogalmazott a polgármester. Szita Károly szerint mindezt azoknak az értékeknek a megerősítésével lehet elérni, amelyekben mindenki hisz, amelyek mindenkinek fontosak. Ilyen érték a munka, a család, az egészség, a rend. Ha ez sikerül, akkor olyan várost építünk, ahol a gazdasági fejlődés zálogát a minden fiatal számára elérhető színvonalas oktatás, a kaposvári ember tehetsége és szorgalma biztosítja, ahol tisztességes munkából tisztességesen meg lehet élni, ahol megbecsülés övezi az időseket, ahol odafigyelésre és támogatásra számíthatnak a gyermeket vállalók, ahol lehetőségek tárháza várja a fiatalokat. Olyan várost, amelyben az egészségügyi ellátás elérhető és hatékony.

A beérkezett több ezer konkrét javaslat alapján októberben és novemberben cselekvési terv készül, amely pontról pontra kijelöli Kaposvár jövőbeni fejlődésének útját.

Címkék: politika