Október 3-án lesznek az önkormányzati választások. A június közepén hozott törvény szerint lakosságarányosan csökken a képviselők és a körzetek száma.

Kaposváron például az eddigi 16 választókerület helyett csak 12 lesz. Ezekből kerülhetnek be a képviselők és még öten listáról. Összesen 17-en lesznek a testületben az eddigi 27 helyett. A megyei közgyűlésben is jóval kevesebb képviselő ül majd ősztől. Az eddig 40 képviselő helyett csak 16-an lesznek. A megyei nagyvárosokban is csökken a választókörzetek száma.

Barcson jelenleg 17 képviselő ül az önkormányzatban. A választások után 8 képviselő egyéni, 3 listáról kerülhet a testületbe. Marcaliban 11 képviselőt választanak, 8-at egyéniben, 3-at listáról, a 15 helyett. A nagyatádi önkormányzat létszáma is változik. A jelenlegi 16-ról 11-re csökken a képviselők létszáma. A siófoki önkormányzat képviselő-testülete 17 tagú. Ősztől a törvény értelmében 8-an egyéniben 3-an listáról kerülhetnek a testületbe.    

Augusztus 16. és 19. között küldik ki az önkormányzati választásokkal kapcsolatos értesítőket és ajánlószelvényeket a választópolgároknak.

Kaposváron csaknem 55 400 személyre szóló, a választás időpontját és helyét tartalmazó levelet postáznak. A választópolgárok két ajánlószelvényt kapnak: ezeken a polgármester és az önkormányzati képviselő személyére tehetnek ajánlást szeptember 3-án 16 óráig.

Címkék: önkormányzati választás, képviselő, Barcs, Nagyatád, törvény, Marcali, politika, Siófok, Kaposvár