Gelencsér Attila, Heintz Tamás

A Somogy megyei 1. és 2. számú egyéni választókerületekben már az első fordulóban eldőlt a mandátumok sorsa, Dr. Heintz Tamás és Gelencsér Attila a szavazatok csaknem 60 százalékát kapta. A megválasztott képviselők csütörtökön vehették át megbízóleveleiket.

- Az elmúlt húsz év tapasztalata mondatja velem, hogy a kaposváriak és a Kaposvár környéki emberek egy nagyon erős igényt, a változás igényét fogalmazták meg, amikor április 11-én két olyan embert választottak képviselőiknek, akik meghallották ezeket a hangokat, és értékek mentén tudnak gondolkodni - kezdte köszöntőjét Szita Károly. Kaposvár polgármestere kijelentette: az itt élők azt várják az országgyűlési képviselőktől, hogy teremtsenek biztonságot az élet minden területén. - Álljanak ki közös értékeinkért, a munkaért, az otthonért, a családért, az egészségért, a rendért! - fogalmazott a város vezetője.

Dr. Heintz Tamás a hivatásról szólt.

- Orvosként azt kellett megtanulnom, hogy csak a szolgálatért kell élni. Mindegy, hogy mit csinálunk, cipészek, vagy orvosok vagyunk-e, ha szolgálunk és az emberek javára teszünk. A képviselő köszönetet mondott Szita Károlynak és Juhász Tibornak, hogy 2002-ben és azóta is támogatták a közösségért végzett munkájában.

- Olyan vidéki, egyszerű gyerek vagyok, aki elé ha letesznek egy hegyet, akkor ellapátolja. Most sem tudok más lenni, mint eddig, jönnek majd a hegyek és képviselőtársammal ellapátoljuk ezeket - ígérte Gelencsér Attila. A kettes számú választókerület képviselője elmondta: hosszú ideje figyeli Szita Károlyt, azt, hogy miként tudja az emberek bizalmát újra és újra megszerezni. - Az emberek között kell lenni, meg kell hallgatni őket, és azt kell tenni, amit ők kérnek - vonta le a következtetést Gelencsér, majd hozzátette: az ellenzékben töltött nyolc év sok-sok alkalmat adott a beszélgetésekre, amelyekből egyértelművé vált: nem lehet más döntést hozni a jövőben Magyarországon, csak azt, amit az emberek várnak.

Címkék: Dr. Heintz Tamás, Gelencsér Attila, politika