A 67-es gyorsforgalmi út mihamarabbi elkészülte és a somogyi közlekedési infrastruktúra fejlesztése a legfontosabb célkitűzése a szerdán megalakult munkacsoportnak. Az Országházban ült össze a Fidesz-KDNP Somogy megyei országgyűlési képviselőinek kilenc tagja.

A nyolc jelen lévő képviselő egyhangúan döntött a munkacsoport felállításáról és annak vezetőjéről.

A felállt testület célja, hogy rendszeresen egyeztetve álláspontjaikat, közös erővel képviseljék a somogyi, kaposvári embereket. Céljuk az, hogy nem csak választóikkal, hanem a munkacsoporttal is rendszeresen kapcsolatot tartva a közös fejlesztési igények, a vidékfejlesztés, a munkahelyteremtés területén egységes véleményt alakítsanak ki, melyet közös erővel képviselnek a frakcióban és az Országgyűlésben egyaránt.

Már a szerdai ülésen is egyértelművé vált: valamennyiünk közös érdeke a szükséges és elengedhetetlen közlekedési infrastruktúra fejlesztése. A vasúti fejlesztések ügyével dr. Gruber Attilát, a közúti fejlesztések igényeinek felmérésével és képviseletével dr. Heintz Tamást bízták meg a képviselők.

Egyhangúan fogadták el a somogyi képviselők azt is, hogy jelenleg az új kormány felállását követően az elszámoltatás és a gazdasági vészhelyzet elhárítása a legfontosabb feladat, mert ezt várják tőlük a választók, erre kaptak felhatalmazást a választáson.

A jövő héten esedékes következő frakcióülést követően ismét összeül a testület, újabb és konkrétabb céljai megfogalmazása érdekében.

A munkacsoport tagjai: Berényi László, Gelencsér Attila, dr. Gruber Attila, dr. Heintz Tamás, Karvalics Ottó, dr. Mátrai Márta, Móring József Attila, dr. Rubovszky György és Szászfalvi László.

Címkék: politika