"Ebben az esztendőben nem fog menni, ez teljesen nyilvánvaló, de az az eltökélt szándékunk, elképzelésünk, hogy négy esztendő múltán, a ciklus végére a magyar vállalkozók átlagos adóterhelése a közép-európai versenytársak átlagához igazodjon. Hat esztendő alatt pedig a munkavállalók adóterhelését is szeretnénk erre a szintre szorítani" - mondta a politikus egy Komlón tartott lakossági fórumon.

A választmányi elnök hangsúlyozta: az adócsökkentésre szükség van, mert adó szempontjából ma messze Magyarország a "legterheltebb" ország, a gazdaság fellendítéséhez, munkahelyek teremtéséhez pedig nélkülözhetetlen, hogy a vállalkozók "lélegzetvételhez" jussanak, esélyt kapjanak – számolt be az MTI. A munkahelyekkel kapcsolatban utalt rá: a Fidesz tíz év alatt egymillió új álláshely megteremtését jelölte meg célként. Kövér László ezzel összefüggésben fontosnak nevezte a korrupció visszaszorítását és a bürokrácia egyszerűsítését, leépítését is, melynek következtében a vállalkozói szféra újra növekedési pályára állhat.

A politikus a költségvetés helyzetével kapcsolatban azt mondta: az államháztartási hiány elérte az egész évre tervezett összeg 80 százalékát, s megjósolható, hogy mire a kormányváltás megtörténik, elfogy a mozgástér és a költségvetési tartalék.

Címkék: Kövér László, Fidesz, adó, politika