Somogyért

Nem kíván részt venni a politikai csatározásban a Somogyért Egyesület. Ezért nem állított országos és területi listát, mondta a három somogyi egyéni képviselőjelölt csütörtöki sajtótájékoztatóján. Itt ismertették a szövetség 22 pontos választási programját is.

Az egészségügy és az oktatás állami szerepvállalását sürgetné dr. Bollók Sándor, a 4. választókerület egyéni képviselőjelöltje. Ezen kívül egy önálló fejlesztési Balaton régiót hozna létre.

Kövér István, aki a Somogyért színeiben az 5. kerületben indul a vállalkozóbarát ÁFA törvényt vezetne be. Erősítené a magántulajdon védelmét. Valamint az üresen álló vidéki házakból önkormányzati bérlakásokat alakítana ki.

- A Somogyért erejét az is mutatja, hogy míg országosan nagyon nehezen tudták összegyűjteni sokan az ajánlószelvényt, a Somogyért három jelöltet is tudott indítani - fogalmazott dr. Gyenesei István országgyűlési képviselőjelölt. - Ez erőt, feladatot és kihívást jelent. A 22 pontunk Somogy lakói élhetőbb életének a megteremtését szolgálja. Őszinte, tiszta és világos beszéd.

Gyenesei István a 6. választókerület Somogyértes jelöltje. Élhetőbb életet szeretne teremteni a vidékieknek, ezért minden településen működtetne önkormányzatot. Ezen kívül csökkentené az országgyűlési képviselők létszámát és korlátozná a mentelmi jogot is.

Címkék: Választás 2010, Somogyért, politika