Választás 2010

A hajrájába fordult a kampány. Esélyek és következmények, elemzés 3 héttel az igazság pillanata előtt – ez lesz kedden este (márc. 23-án) a Kapos TV Fórumában. Előtte lássuk, mi derült ki eddig!

Pénteken, 19-én járt le az ajánlószelvények leadásának a határideje. Az indulhat egyéni jelöltként a választáson, aki legalább 750 érvényes kopogtató-cédulát össze tud gyűjteni. És azok a pártok állíthatnak területi listát Somogyban, akik legalább két kerületben egyéni jelöltet tudnak indítani.

Íme, ami az eddigi adatokból és a listákból következik.

MSZP:

Lamperth Mónika biztosan bejut a parlamentbe: befutó helyen van az MSZP országos listáján. Kolber István szintén: ő vezeti a párt területi listáját. A 2. helyen álló Feigli Ferenc barcsi polgármester már valószínűleg nem jut mandátumhoz. Az országos lista 58. helyén álló Suchman Tamásnak van még esélye a parlamentbe jutni. Hármójukon kívül nem lesz több somogyi MSZP-s képviselő az új országgyűlésben. (Most: rajtuk kívül Rákóczy Attila, Csákabonyi Balázs.)

Fidesz:

Az egyéni jelöltek mind bejutnak a parlamentbe: vagy azért, mert egyéniben nyernek, vagy a területi listáról. Ami valószínű: mind a 6 induló nyer egyéniben, a somogyi területi listáról 3 mandátumot kap még a Fidesz. Ebben az estben képviselő lesz még Mátrai Márta, Rubovszky György (nem somogyi) és Berényi László.

Jobbik:

Nagy valószínűséggel a Jobbiknak nem lesz somogyi képviselője a parlamentben. Egyéniben egyik körzetben sincs esélyük, és egynél több mandátum aligha jut a pártnak a területi listáról, annak élén pedig egy fővárosi politikus áll (Pősze Lajos).

Somogyért:

Három jelölttel készül a választásokra a Somogyért. Dr. Gyenesei István Nagyatádon, Kövér István Marcaliban és dr. Bollók István Siófokon száll ringbe a szavazatokért. Mindannyiukat regisztrálta a választási bizottság.

LMP:

Somogyban az LMP-nek két jelöltje indul. A négyesben Filák Pétert, a kettesben pedig Felder Frigyest is nyilvántartásba vették. A párt területi listát is állíthat.

MDF:

Az MDF-ből két jelölt adta le az ajánlószelvényeit. Mészáros Ákos Kaposváron mindössze 49 kopogtatót tudott gyűjteni, amiből 47 volt érvényes. Így az ő regiszrációját elutasította a választási bizottság. Géczi Tibort a 3-as kerületben, Siófokon nyilvántartásba vették.

MSZDP:

Lóth Ferenc Nagyatádon adta le szelvényeit, jelenleg a választási bizottság döntésére vár.

Torgyán-Kisgazda Koalíció

Boros Milánt Marcaliban nyilvántartásba vették.

 

Tehát márc. 23-án, kedden este fél 8-kor Fórum: Kampány Somogyban! Kérdéseiket, véleményüket már most küldhetik: forum(kukac)kapostv.hu.

Címkék: Választás 2010, politika