Gelencsér Attila


Mintegy 150 ember gyűlt össze a kaposvári Kossuth téren. Néhány zászlót cibált a viharos szél, miközben a Juhos Együttes húzta a lélekmelengetőt a lelkesítő szavakig. Ezekre nem is kellett sokáig várni, Csernák Árpád színész, a Búvópatak főszerkesztője Kölcsey Himnuszát szavalta. Ezzel indult a Fidesz somogyi kampányának nyitórendezvénye.

- Négy éve szivárgott ki az őszödi beszéd – intézte szavait az összegyűlteknek Heintz Tamás Somogy megye 1. választókerületének fideszes képviselőjelöltje. A politikus felidézte az akkor Kaposváron is történteket, amikor az emberek az utcára vonulva követelték, hogy a csalással hatalomra került kormány mondjon le, de mégis maradtak. A Kaposvár központjában rögtönzött pódiumon Heintz Tamást Csernák Árpád követte, aki előbb Petőfi Talpra magyarját idézve kelt ki a kormány ellen, akiket bolsevik pojácáknak, vadkapitalistáknak nevezett. A színész szerint elég volt a bóbiskolásból, mert most nem kisebb a tét, mint a haza sorsa. Majd Ady szavaival élve egyértelműsítette, hogy ő nem lesz a szürkék hegedűse, mert csak így tudja a sunyi, álszent hazudozók uralmát megszüntetni.

Figyelmeztetett, hogy a durvuló kampányban rágalmazzák majd a Fideszt és jelöltjeit, de nem szabad elfelejteni Orbán Viktor nyolc évvel ezelőtti szavait. „Mindig lehetnek olyanok, akik gyűlölnek. De csak akkor győzhetnek, ha te is gyűlölöd őket! Mi ne gyűlöljünk, mi ne legyünk olyanok, mint ők!”

Csernák még kitért a jó vezetőkre, aki Szókratész szerint nem arra termett, hogy a maga javát keresse, hanem alárendeltjeinek javát. A főszerkesztő végül arról beszélt, hogy ébren kell tartani a tüzet, hogy a lehető legjobbak dolgozhassanak a hazáért, mert talán most van erre az utolsó lehetőség.

- Minden nap világosabb és melegebb lesz – vette vissza a szót Heintz Tamás. Emlékezni és felkészülni gyűltek össze a képviselő szerint. Emlékezni, hogy a mostani kormány hogyan sodorta erkölcsi és szociális válságba Magyarországot. Valamint felkészülni arra, hogy április 11-én véget ér a szocialisták ámokfutása. Ezért a Fidesz egy centit állított fel a város központi terén. Ahogy a hetven centiből levágtak 44-et, úgy felelevenítették az elmúlt 44 nap eseményeit a Hagyó-botránytól a BKV-s ügyeken, a Zuschlag-peren és a Taszári reptér hasznosításának kudarcán át Veres János közpénzen való utazásáig és a kormányzás alatt tizenötszöri gázáremelést.


Molnár Csaba kijelentésére, miszerint a fideszes önkormányzatok adósították el az országot, Gelencsér Attila, a Fidesz Somogy megyei 2. számú választókerület országgyűlési képviselő-jelöltje reagált. - A kancellária miniszter úr hazudik! - jelentette ki a megyei önkormányzat elnöke, aki szerint nemcsak ő hazudik, mert a génjeik részévé vált a hazugság a szocialistáknak. Molnár Csaba szavait azzal cáfolta Gelencsér Attila, hogy míg a szocialisták két millió forinttal adósítottak el minden magyar embert, addig a Somogy megyei önkormányzat csak húszezer forint tartozást okozott azzal, hogy ötmilliárdnyi kötvényt bocsájtott ki. Ez a hazudozás pedig, ami nyolc éve zajlik, nemcsak nyolc évet, hanem kiszámolhatatlanul sok évet vesztettünk. Ezért politikusi szemléletváltásra van szükség, különben erre a sorsa jutna a következő kormány is.

Heintz Tamás vezetésével tovább vágták a Kossuth téri centit az aktivisták, akiknek a kedvét a lassan szemerkélni kezdő eső és a mind jobban élénkülő szél sem vette el. Cserébe a képviselő a beszéde második felét elhagyva a Himnusz éneklésével zárta az összejövetelt. Keddtől kezdve pedig minden nap összejövetelre hívta a szimpatizánsokat a Kossuth térre, hogy közösen számolják vissza a napokat.


Címkék: Csernák Árpád, Választás 2010, Heintz Tamás, Gelencsér Attila, Fidesz, politika