Kadarkút, 2010. február 22. A többcélú, csaknem ezer – közöttük számos hátrányos helyzetű és sajátos nevelési igényű – gyereket befogadó intézmény az Európai Unió 604 millió forintos támogatása és a város 128 millió forintos saját forrásának eredményeként újul meg. A kivitelező a szakipari munkákba helyi és kistérségi szakembereket is bevont, így mintegy húsz kadarkútinak nyújt ezekben a hónapokban megélhetést az építkezés. A kollégiumi rész két hónappal korábban, márciusra elkészül – tudtuk meg Verkman József polgármestertől, aki nap mint nap figyelemmel kíséri az előrehaladást. Decemberben az eszközök közbeszerzési eljárása indult el, melynek eredményeként kollégiumi bútorokkal, taneszközökkel, játékokkal gazdagodik majd az intézmény.

Tavasszal indul - az időjárástól függően - az iskolaudvar és az óvoda átépítése. Ez utóbbira tetőszerkezet-csere, hőszigetelés, nyílászáró-csere, bővítés és egy 17 helyes parkoló kialakítása vár, s mindezt folyamatos üzemelés mellett végzik el. Kadarkúton már jelentős tapasztalatot gyűjtöttek abban, miként lehet pontos tervezéssel, és aprólékos szervezéssel megoldani az intézmények zavartalan működését egy hatalmas beruházás mellett is.

Az Integrált mikrotérségi oktatási központ fejlesztése a kadarkúti kistérségben című projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Címkék: politika