MSZP

A Jobbik szórólapja az ajánlószelvények kereskedelmi tevékenység folytatására szolgáló helyiségben történő leadására hív fel, amely sérti a választási eljárási törvény (Ve.) 48.§ (2) bekezdés a.) pontjában meghatározott követelményt, amely alapján, munkahelyen munkavégzési kötelezettség teljesítése közben nem gyűjthető ajánlószelvény.

A Somogy Megyei 1.számú Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság határozatában megállapítja, hogy a Jobbik Magyarországért Mozgalom Kaposvári Alapszervezete az ajánlószelvények gyűjtése során megsértette a Ve. 48.§ (2) bekezdése a.) pontját. A Választási Bizottság a Jobbik Magyarországért Mozgalom Kaposvári Alapszervezetét egyben eltiltja a további jogsértésektől.

A Helyi Választási Bizottság tehát a Jobbik ajánlószelvény-gyűjtési gyakorlata tekintetében megállapította a jogszabálysértés tényét és a jogsértőt eltiltotta a további jogszabálysértéstől.

Az MSZP Kaposvár Városi Szervezetének Elnöksége szeretné felhívni a választópolgárok figyelmét arra, hogy a Jobbik e tevékenységével a választópolgárokat is jogsértésre szólítja fel.

Felszólítjuk a Jobbik Kaposvári Alapszervezetét, hogy a továbbikaban törvénytisztelő módon kampányoljanak, mert a ezután is szóvá fogjuk tenni, ha bármelyik párt részéről bármilyen jogsértést tapasztalunk!

 

 

Kaposvár, 2010. február 18.

 

 

 

Dr. Hoffmann-né Hetesi Noémi

MSZP Kaposvár Városi Szervezetének elnöke

Kapcsolódó anyagok

Címkék: politika