Azokra a sajtóban megjelent hírekre, miszerint a másosik fordulóban MDF-es jelöltek készek visszalépni az MSZP javára Mészáros Ákos közölte: nem az MSZP-vel, hanem az MSZDP-vel, vagyis a Magyar Szociáldemokrata Párttal akart az országos elnökség tárgyalni. Ezek eredményéről azonban nincs információja.   

Csik László, Csokonyavisonta polgármestere, a Somogy Megyei Közgyűlés tagja így fogalmazott közleményében az eseményekre reagálva:
"Mint a Somogyért Egyesület egykori tagja, sajnálattal állapítom meg, hogy a Somogyért már az MDF-nek sem kell. Bár Gyenesei István most azt a látszatot próbálja kelteni, hogy ő szakított az MDF-fel, az igazság az, hogy Gyurcsány Ferenc egykori minisztere már senkinek sem kell. Gyenesei azt írja közleményében, hogy az SZDSZ miatt lett partiképtelen számára az MDF. Álságos ez a magyarázkodás, hiszen kormánytagként örömmel elfogadta az SZDSZ támogató szavazatait. Miért nem akkor mondott nemet, amikor az SZDSZ-szel közösen szavazta meg a megszorításokat? Az is tragikomikus, hogy Gyenesei a Somogyért Egyesület egységének megőrzésével magyarázza mostani PR fogását. Miközben ő is érzi, hogy elfogyott körülötte a levegő, egyre többen - alapító tagok is - hagyják el a Somogyértet, mert nem hajlandók egyetlen ember politikai ambícióit kiszolgálni."

Címkék: politika