A sajtóból értesült Kaposvár vezetője arról, hogy egy kaposvári férfi 30 ezer forintos büntetést kapott azért, mert egy baleset helyszínén az azonnali segítségnyújtás miatt szabálytalanul parkolta le személygépkocsiját. Szita Károly arra kérte a város rendőrkapitányát, hogy a Kaposváron szolgálatot teljesítő munkatársai tartózkodjanak az ilyen és ehhez hasonló intézkedésektől! Az önkormányzat erkölcsi kötelességének tartja a büntetés átvállalását.

30 ezer forintos büntetést rótt ki a rendőrség egy kaposvári férfira szabálytalan parkolás miatt. Kovács Zsolt azonban nem hanyagságból állt meg szabálytalanul, hanem azért, mert egy baleset szemtanújaként azonnal a sérült segítésére sietett. A rendőrség nem mérlegelte a körülményeket, hanem tetemes pénzbírsággal sújtotta a lelkiismeretes férfit.

- A sajtóból értesültem a megdöbbentő esetről. Felhívtam a város rendőrkapitányát és arra kértem, hogy a hasonló ügyek helyett minden eszközzel a kaposváriak biztonságérzetének javításán dolgozzanak. És természetesen megkerestem Kovács Zsoltot is, hiszen ebben a helyzetben erkölcsi kötelességünknek tartjuk, hogy a rá kirótt büntetést átvállaljuk. Kovács Zsolt megköszönte a gesztust, azonban meg is elégedett a szándékunkkal. Elmondta, hogy már befizette az összeget - mesélte Szita Károly.

Így a 30 ezer forintot - az emberségből jelesre vizsgázó férfi egyetértésével - a Kaposvár Közbiztonságáért Alapítvány számlaszámára utaljuk át, ráírván az utalványra: Kovács Zsolt büntetése. Azért járunk el így, hogy mindannyiunkat emlékeztessen ez az eset a legfontosabbra, az egymással való törődésre, figyelemre- fogalmazott a polgármester.

Címkék: politika