Azt szeretnék elérni, hogy minden ötödik somogyi választópolgár a Jobbikra szavazzon. Ezért aktív kampányba kezdenek. Ez a párt tegnapi kaposvári kampányindító rendezvényén hangzott el. Csütörtökön pedig bejelentették: a Jobbik Magyarországért mniszterelnök-jelöltje Vona Gábor lesz.

Az a cél, hogy az MSZP-t a politikai süllyesztőbe zavarjuk - mondta a Jobbik Magyarországért országos választmányának elnöke szerda este Kaposváron. Ezért aktív kampányra készülnek. Somogyban is lakossági fórumokat és nagygyűléseket rendeznek majd. Az Európai Parlamenti választásokon 10%-os eredményt értek el Somogyban. Azt mondják, az akkori kampány gyenge volt, ezért tavasszal legalább 20%-ot szeretnének elérni. Szabó Gábor, a Jobbik Magyarországért országos választmány elnöke így fogalmazott:
- Ez most a legkönyebb az ország jelenlegi helyzetében és a Jobbik politikai programját tekintve. Azt tapasztaljuk, hogy az ország kétharmada Jobbikos, csak sokan ezt nem vették még észre magukban.

A párt azt állítja: elszántnak és felkészültnek érzik magukat akár az ország kormányzására is. Az egyes választókerületben Nemes Károly, a kettesben Futó Tibor a Jobbik képviselőjelöltje. Balatonbogláron Stamler Józsefet, Marcaliban Szél Károlyt, Siófokon Lehman Györgyöt indítják. A nagyatádi körzetben még nincs jelöltje a pártnak.

Címkék: jobbik, politika