Az iFood Élelmiszerkalszter, a Kislépték Egyesület valamint a Balatonboglári Borvidék szervezésében öt kaposvári étteremben és egy cukrászdában lehet megkóstolni a különleges kínálatot.

A cél egy olyan gasztronómiai kínálat létrehozása, ahol a vendégek egy helyi alapanyagokból kialakított menüsort kóstolhatnak meg - erről beszélt Szommerné Egyed Linda a iFood Élelmiszer Klaszter elnöke: "Nagyon fontos, hogy a fogyasztók minél szélesebb körben megismerjék a helyi élelmiszerfeldolgozók és a kistermelők termékeit. A borászok ebben már előrébb járnak, szeretnénk, ha most a cégek és a termelők is meg tudnák mutatni az arcukat és azokat a minőségi termékeket, amelyek a régióban születnek."

Podmaniczky Péter a Balatonboglári Borvidék elnöke hangsúlyozta: a cél, hogy a fogyasztók ne csak egy boroscímkét lássanak, hanem megértsék a borok sztoriját, többet megtudjanak a fajtáról, a termőhelyről és a termelőről: "Kaposvár egy karnyújtásnyira van a Balatonboglári Borvidéktől, így szeretnénk, ha minél többen megismernék a kiváló borokat, ezért is csatlakoztunk a kezdeményezéshez. Az egyik legjobb és legsokszínűbb borvidékről van szó, ahol kiváló pezsgők, könnyű és tartalmas fehérborok, valamint csodálatos gyümölcsös vörösborok is készülnek."

Vrancsik Tibor a Kislépték Egyesület képviseletében pedig kiemelte, az eseménnyel is támogatják a rövid élelmiszer-ellátási láncok népszerűsítését: "Azon dolgozunk, hogy a kistermelők által előállított élelmiszerek helyben, vagy minél kevesebb közvetítővel jussanak el a fogyasztóhoz. Az Ízek • Borok • Találkozások elnevezésű programsorozatban mindez megvalósul."

Pintér Rómeó Kaposvár alpolgármestere pedig úgy fogalmazott: a program összehangban van Kaposvár gazdasági, környezetvédelmi célkitűzéseivel és támogatja az Egészséges Kaposvár 2030 Programot is: "Az egészséges életmódhoz nélkülözhetetlen az egészséges táplálkozás, aminek egyik fő alapelve a helyi élelmiszerek fogyasztása, ez ebben a programban abszolút megvalósul. Emellett pedig a Miénk a város nulladik napján egy fantasztikus gasztronómia élményben lehet részük azoknak, akik ellátogatnak valamelyik étterembe."

Résztvevő éttermek: Dorottya Étterem, Kapos Étterem, Trattoria La Prima Étterem, La Pergola Étterem és a L'Altro Étterem lenne, valamint a Gard'Ann Cukrászda. 

Résztvevő élelmiszer feldolgozók: Fino-Food Kft., KOMETA 99 Zrt., Halker Kft., 1. Magyar Cukor Manufaktúra Kft., Kapos Ternero Kft., Sarkpont Zrt., Privát Hús Kft.

Résztvevő kistermelők: Vrancsik Tibor-Erdőkert-gomba és szarvasgomba gyűjtő, gombaszakértő, Krista Zoltán-Krista Porta-különleges savanyúságok és zöldségkrémek, Radák Renáta-Igazi Ízek-tej és tejtermékek, Madarász Zoltán-Somogyország Ízei Porrogi Manufaktúra-gyümölcs lekvárok és szörpök, Nagy Renáta-Pöttyös Kert-zöldség és feldolgozott zöldség, fűszernövények, Hanzel Róbert méhész

Résztvevő borászatok: Garamvári Pincészet, Pócz Pincészet, Bujdosó Szőlőbirtok, Androsics Pincészet, Podmaniczky Pincészet, Rádpuszta Szőlőbirtok 

Címkék: miénk a város, gasztronómia, bor, egészség, fesztivál, olvasóink kérdezték, Kaposvár