A hét minden napján, éjjel-nappal működő telefonos ügyelet mellett a rendőrséggel közös razziákat is tart Kaposváron a közterület-felügyelet annak érdekében, hogy elkapják mindazokat, akik illegálisan tüzelnek vagy szemetelnek, ezzel zavarva a többi városlakót. A hulladékok elégetése környezetszennyező és a kaposváriak egészségére is ártalmas, ezért döntött úgy a város, hogy fellép az illegális égetések ellen. Kaposvár belterületén minden égetés tilos, a zöld- és egyéb hulladékot a város elszállítja!

Külterületen zöldhulladékot október 1-től április 30-ig terjedő időszakban lehet égetni, 9–17 óra között. Háztartási hulladékot, műanyagot, gumit égetni sehol nem lehet, sem a szabadban, sem pedig a kályhákban!

A 06-30/916-3538 ügyeleti telefonszámra érkezett lakossági bejelentéseket rögtön kivizsgálják a közterület-felügyelők, és ha szükséges, akkor a rendőröket is azonnal értesítik.

Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata és Közterület-felügyelete arra kéri a kaposváriakat, hogy ha égetést vagy szemetelést tapasztalnak, azt mindenképpen jelezzék a fenti telefonszámon! Az égetési szabályt megszegők bírságok kapnak. A magánszemélyek 50-200 ezer forintos, a szervezetek és cégek akár kétmillió forintos bírságot is kaphatnak!

Címkék: éget, közterület-felügyelő, illegális, szemét, hulladék, olvasóink kérdezték