Kedvezményes, 50 százalékos alkalmi menettérti vasúti jeggyel lehet utazni a szombati 41. Balaton-átúszásra, Révfülöpre, illetve onnan vissza - közölte a MÁV-Volán-csoport csütörtökön az MTI-vel. A közlemény szerint a menetjegy pénteken 0 órától vasárnap éjfélig érvényes, azt a visszautazáshoz a rendezvény helyszínén érvényesíteni kell.

Közölték azt is, hogy a szervezők komppal szállítják vissza a résztvevőket Balatonboglárról. Az átúszás után a tó partján maradó utasoknak azt ajánlották, hogy vegyék igénybe a Balaton24 és 72 napijegyet, amellyel korlátlan számban utazható be a Balaton környéke az érvényességi időtartam alatt.

A vasúttársaság a várhatóan nagyobb utasforgalom miatt egyes északi parti vonatokhoz két pluszkocsit csatol, majd a Tapolcáról a budapesti Déli pályaudvarra induló Kék Hullám InterCity vonatok is hosszabb szerelvénnyel közlekednek - írták. A MÁV-START felhívta a figyelmet arra, hogy a jegyeket érdemes elővételben megvásárolni, mivel a helyjegyek elfogyhatnak, a vonatok betelhetnek.

A Volánbusz a környékbeli településekről - Tapolcáról, Veszprémből, Balatonfüredről, Keszthelyről, Hévízről és Zalaegerszegről - rendszeresen közlekedő autóbuszokkal javasolja megközelíteni a helyszínt.

Címkék: balaton-átúszás, vasút, kedvezmény, máv, olvasóink kérdezték