A sorrendben XXII. Pontyfogó Világbajnokságnak eredetileg Ukrajna adott volna otthont, ám a háború miatt új helyszínt kellett keresni. Akkor szóba került egy olaszországi, illetve egy dél-afrikai torna is, ám a nemzetközi szövetség végül Magyarországot választotta. Részint a Deseda kiváló adottságai miatt, másrészt azért, mert a város öt évvel ezelőtt már kiváló házigazdának bizonyult. A tó kaposfüredi oldala már napokkal ezelőtt felkészült a csapatok fogadására.

Idén összesen 28 ország válogatottja próbálja meg elhódítani a világbajnoki trófeát. Ez kettővel több csapatot jelent, mint öt éve. A nemzetek legjobbjai párban versenyeznek, három 28-as szektorban.

Egy-egy ilyen rangos nemzetközi esemény világszerte jó hírét viszi Kaposvárnak, ráadásul a Deseda csodálatos természeti környezete is a címlapokra kerül ez idő tájt. Az első küldöttség már a hétvégén megérkezik városunkba, a jövő héten pedig több száz külhoni vendéget kell elszállásolni, illetve kiszolgálni.

Az érdeklődők és a szurkolók reggel hét és este hét óra között nézhetik meg testközelből a VB résztvevőit. A szervezők ugyanakkor a tó nyugati, kaposfüredi oldalán a szokásosnál több körültekintést kérnek a kirándulóktól. A verenypályán áthaladó kerékpárutat például a be-, illetve kipakolás alkalmával, szerdán reggel 9 és 11 óra között, illetve szombaton 13 és 15 óra között lezárják.

Címkék: pontyfogó, Deseda, kerékpárút, világbajnokság, nemzet, idegenforgalom, olvasóink kérdezték, kaposvár