74 bejelentés kérelem érkezett csütörtökön estig (ez a szám pénteken kora délutánra ez a szám meghaladta a 90-et) a városhoz, hogy a vihar okozta károk kapcsán kölcsönt vagy támogatást kérjenek a kárenyhítési alapból - mondta péntek reggeli interjújában a Szita Károly. A 30 millió forinttal induló kárenyhítési alapból kétféle segítséget biztosítanak. Azoknak, akik a károkat önmaguk nem tudják helyreállítani, támogatást adnak, akik pedig rendelkeznek biztosítással, de várniuk kell a pénzre, a város kamatmentes kölcsönt ad.

Szita Károly kiemelte: többen jelezték, hogy szívesen támogatnák az alapot, azért, hogy a lehető legtöbb kaposvárin tudjanak segíteni. A felajánlásokat a város számlaszámára várják.

Kaposvár MJV Önkormányzata - számlaszám: 11743002-15398006

A megjegyzés/közlemény rovatban érdemes feltüntetni, hogy a kármentesítési alapnak szánják a támogatást.

A kaposváriak ismét összefogtak, így nyugodt szívvel mondhatom, hogy ezen a nehézségen is túl leszünk – mondta a polgármester, aki közösségi oldalán is hírt adott a részletekről.

Címkék: kárenyhítés, árosult, betör, kidől, kár, biztosító, felhőszakadás, összefogás, Zselic, jégeső, árvíz, katasztrófa, olvasóink kérdezték, vihar, Kaposvár