Április óta heti rendszerességgel látogatják a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház Gyermekosztályát a bohócdoktorok a gyerekek és a szülők legnagyobb örömére. A Piros Orr Bohócdoktorok Alapítványnál azt vallják, hogy a nevetésnek óriási felszabadító ereje van, amelyre a nehéz helyzetekben nagy szükségünk lehet - írja közleményében a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány.

A bohócdoktori tevékenységet a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány honosította meg Magyarországon, bohócdoktorai 25 éve látogatnak gyermekkorházakat. Kezdetben a bohócdoktorok még kisebb meglepetést okoztak a kórházakban, mára azonban már a kórházak szerves részévé váltak és az orvosokkal, nővérekkel együttműködve segítik a gyerekek gyógyulását.

A humor lehetővé teszi, hogy egy nehéz élethelyzetre más szemszögből tekintsünk, és a nevetés segítségével a félelmet, fájdalmat és szomorúságot enyhítsük. A kaposvári bohócdoktori látogatások a Hungaropharma nagylelkű támogatásával valósulhatnak meg.

„Nagyon örülök, hogy már Kaposváron is találkozhatnak a beteg gyermekek bohócdoktorainkkal. Rendkívül fontosnak tartjuk, hogy a budapesti kórházak mellett vidéken is egyre több kórház gyermekosztályán legyünk jelen, hiszen a bohócdoktori vizitek rendkívül jó hatással vannak a beteg gyerekek testi-lelki jóllétére és felépülésére. Hálásak vagyunk a Hungaropharma támogatásáért, amely lehetővé teszi a kaposvári látogatásainkat.” – mondta Mattyasovszky-Zsolnay Bence, a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány ügyvezető igazgatója.

Az alapítvány bohócdoktorai speciálisan képzett előadóművészek, akik a vizit során minden kórterembe ellátogatnak. Érkezésükkor a legfontosabb, hogy minél gyorsabban felmérjék a pillanatnyi helyzetet, milyen a hangulat, mekkorák a gyerekek és milyen az állapotuk, esetleg van-e látogató valakinél, akit be lehet vonni a játékba.

A bohócpáros alapvetően improvizációval dolgozik, de sok olyan eszközt - zenét, vidám varázslatokat, zsonglőrmutatványt – is használnak, amiket a játékhelyzetbe be tudnak illeszteni. A játék célja, hogy a fantázia segítségével kizökkentse a gyermeket a félelemből és a szorongás állapotából.

Címkék: Piros Orr bohócdoktorok, Kaposi Mór Oktató Kórház, Kaposvár, olvasóink kérdezték