A hétvégén tematikus napot tart a Katica Tanya. Fagyosszentek hétvégéje és Csodálatos élővilágunk elnevezéssel állítottak össze programsorozatot kicsiknek és nagyoknak. A birka nyírás és körmölés mellett színes napirenddel várják a látogatókat május 7-én, szombaton is.

A világ egyik legrangosabb nemzetközi kerékpáros körversenye május 6. és 8. között három magyarországi szakasszal veszi kezdetét: a Grande Partenza, azaz Nagy Rajt keretén belül a Budapest-Visegrád és Kaposvár-Balatonfüred etap között időfutamára kerül sor a fővárosban. A Giro-hangulatot szurkolói fotópontok, kerékpáros aktivitások, zenés színpadi és kézműves programok hozzák közelebb az érdeklődőkhöz. Kaposvárról május 8-án indulnak a biciklisták, amit egész napos rendezvény sorozat kísér.

A Somogy Megyi TIT - udvarban "Lennék Kisgyermek" elnevezéssel várják az érdeklődőket a Kultúr Találka Együttes gyermekműsorával május 9-én.

Május 10-én Fekete István Látogatóközponba szeretettel várják a Nagyatádi Múzeum "Méhek és méhészek - az ősi mesterség, amiről olyan keveset tudunk" című vándorkiállításának megnyitójára az érdeklődőket.

A Takáts Gyula Megyei Hatókörű Városi Könyvtárban május 11-én Életút beszélgetés lesz Dr. Kerekesné Pytel Anna karnaggyal, pedagógussal, Kaposvár 2021. évi díszpolgárával "Életem a zene" címmel.

Idén újra megrendezik a Rippl-Rónai Fesztivált, amely 26-29 között szórakoztatja majd a műkedvelőket.
Összművészeti jellegénél fogva bemutatja a kortárs művészet legjavát, képzőművészeti értékeit, nagy klasszikus alkotókat, amelyet komoly,- és könnyűzenei, népművészeti és folklór programokkal színesít.

10 kilométeres távval bővül a VI. Nyárköszöntő Futóverseny a Zselici Csillagparkban. Május 28. napján a SEFAG Zrt. mindenkit szeretettel vár a Ropolyi pihenőhelyen.

Címkék: Rippl-Rónai Fesztivál, Giro d'Italia, olvasóink kérdezték, Kaposvár