A tavalyi évben hagyományteremtő jelleggel kiírt Modernebb eszközök, modernebb oktatás pályázat folytatásaként az idei évben Somogy megye Év Informatika Tanára 2022 néven indul útjára az a megmérettetés, amelyet a szoftverfejlesztéssel foglalkozó kaposvári Precognox Kft. szervez.

A pályázaton valamennyi Somogy megyei általános- és középiskola informatika tanára indulhat. Nevezni az idei évben is rendkívül egyszerűen lehet, egy pályázati űrlap kitöltésével. Erre 2022. március 1 és június 15 között van lehetőség.

A kezdeményezés komolyságát mutatja, hogy amögé számos nagyvállalkozás is beállt, így a Videoton, a Trivium Aluminium Packaging Hungary Kft., vagy az 1. Magyar Cukor Manufaktúra Kft. Az olyan ismert Somogy megyei vállalkozások, mint a Somogy Informatika Kft., az Infocentrum Szoftver Stúdió, az IN2IT Business IT Solutions Kft., a Lakics Gépgyártó Kft., a Mátrix Irodatechnika Kft., a MAJUKO-SOFT Kft., a Ch.Stadler Kft. a Mosolygyár Egyesület vagy a BOLDINGATLAN Kft. mellett helyi szervezetek is segítik és támogatják az idei pályázatot, mint a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara vagy a Kaposvári Fejlesztési Központ Nonprofit Kft.

Természetesen a szervezők a Pályázat teljes időtartama alatt fogadják a felajánlásokat, a cél, hogy a jelenleg már több, mint 1.300.000 forintos nyereményalap akár a 2 millió forintot is elérje. Mindez azért is fontos, mert amíg a győztes pályázó az Év Informatika Tanára Díj mellett jelentős pénzjutalomban is részesül, addig az első öt helyezett által képviselt iskolák informatikai eszközökkel gazdagodnak majd.

Címkék: informatika, Precognox, tanár, pályázat, olvasóink kérdezték