Jövő hét közepén nyithatnak ki a teraszok, április 19-től pedig csak az óvodások és az alsósok térnek vissza az iskolába - erről számolt be Facebook oldalán Orbán Viktor.

A miniszterelnök elmondta, három és félmillió beoltott után nyithatnak a teraszok. Számítások szerint ez a szám jövő hét szerdán vagy csütörtökön lehet meg. A kormány eltörli a vendéglátósokat terhelő teraszdíjat is.

Az iskolák újraindításáról is döntött a kormány. Április 19-én csak az óvodák és az általános iskolák alsó tagozatai nyitnak meg. A felső tagozatosoknak és - hogy arról korábban már határoztak - a középiskolásoknak marad a digitális oktatás. Nekik május 10-én nyílik majd meg újra az iskola és a hagyományos oktatás.

A kormányfő mindenkit arra kért, hogy ne hallgasson az oltásellenes hangokra, mert az oltás életet menthet. Azt kérte az emberektől, hogy a felkínált vakcinát fogadják el, és oltassák be magukat. Megjegyezte, hogy az oltásokkal nemzetközi szinten is jól haladunk, és köszönetet mondott mindenkinek, aki a vakcinabeszerzésben, a logisztikában és az oltások beadásban részt vesz.

Címkék: terasz, Orbán, nyitás, iskola, óvoda, olvasóink kérdezték