- Célunk, hogy Kaposváron rend legyen és felszámoljuk azt a helyzetet, ami korábban a lomtalanítás napjaiban kialakult, vagyis amikor a guberálók által szétszórt, a zsákokból kidobálva otthagyott hulladékok látványát kellett néznünk. Ahogy megígértük, átszerveztük a lomtalanítást - jelentette be hétfőn az új rendszer elindulását sajtótájékoztató keretében a városháza környezetfejlesztési igazgatója.

Kovács Katalin elmondta: ennek lényege, hogy házhoz mennek a hulladékért, de egy olyan időpontban viszik majd el a lomot, amit előre személyesen egyeztetnek az ügyfelekkel.

A házhoz menő lomtalanításról mindenki levélben is kap tájékoztatást. Aki igényt tart a szolgáltatásra, annak jeleznie kell ezt a szolgáltató felé. Ezt megteheti a Kaposmenti Hulladékgazdálkodás telefonos applikációján, interneten, telefonon vagy a Kapos Holding ügyfélszolgálatán is. A regisztrációs időszak március 31-ig tart, ezt követően áprilisában feldolgozzák a beérkezett jelentkezéseket és mindenkit értesítenek az időpontról.

- A lomtalanítás lebonyolítása május 3-án kezdődik és a beérkezett jelentkezések mennyiségétől függően,  június első hetében fejeződik be. Felhívjuk ugyanakkor a figyelmet arra, hogy a Kaposvári Hulladékudvar egész évben befogadja a lakosság által odaszállított lomhulladékot - hangsúlyozta Szilágyi Ádám, a Kaposvári Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Kaposváron az elmúlt évek környezetvédelmi beruházásai, a modern hulladékgazdálkodási program, a korszerű lerakók és működő hulladékudvarok megteremtik a lehetőségét annak, hogy ne az árokpartra kerüljön a szemét. Idén már egy tonna építési törmelék vihető be ingyenesen a lerakóba. A házhoz menő lomtalanítási szolgáltatás is térítésmentesen vehető igénybe.

Tavaly ősszel mintegy 1.000 tonna lomot gyűjtött össze a szolgáltató, másfélszer annyit, mint egy évvel korábban. Építési törmeléket, elektronikai cikkeket, zöldhulladékot vagy veszélyes anyagokat ilyenkor sem lehet kitenni, de a hulladékudvarba az is bevihető. Egy-egy ilyen akció során nagyjából 200 utcát kellett végigjárnia a szolgáltatónak.

Címkék: lomtalanítás, olvasóink kérdezték, hulladék, kaposvár