Ahogy arról korábban beszámoltunk, a szórakozóhelyek este 11 órakor történő bezárásáról és a koronavírus-tesztek hatósági árának megállapításáról is döntött a kormány szerdán.

Az újabb védelmi intézkedések részletei pénteken jelentek meg a Magyar Közlönyben. Ebből kiderült, hogy a szórakozóhelyek mellett a vendéglátó üzleteknek is be kell zárniuk 23 órakor. Legkorábban másnap reggel 6 órakor nyithatnak ki. A korlátozások szeptember 21-től érvényesek.

Íme a rendelet teljes szövege:

3. A zenés, táncos rendezvények megtartására és a vendéglátó üzletek nyitva tartására vonatkozó rendelkezések

6. § (1) A zárt helyen vagy a nem zárt helyen tartott, a zenés, táncos rendezvények működésének biztonságosabbá tételéről szóló 23/2011. (III. 8.) Korm. rendelet szerinti zenés, táncos rendezvény (a továbbiakban: rendezvény) – függetlenül annak nyilvános vagy nem nyilvános, valamint alkalmi vagy rendszeres jellegétől – abban az esetben tartható meg, ha a rendezvény helyszínén a jelenlévők létszáma – beleértve az ott foglalkoztatott személyeket – egy időben nem haladja meg az 500 főt.

(2) A rendezvény helyszínén – az ott foglalkoztatottak kivételével – 23.00 óra után 06.00 óráig tilos tartózkodni.

7. § (1) A vendéglátó üzletben 23.00 óra után 06.00 óráig az ott foglalkoztatottak kivételével – a (2) bekezdésben meghatározott kivétellel – tilos tartózkodni.

(2) A vendéglátó üzletben 23.00 óra után 06.00 óráig az élelmiszer elvitelre történő megrendelése és átvétele, valamint a vételár megfizetése céljából és időtartamára megengedett a tartózkodás.

A további intézkedéseket tartalmazó Magyar Közlönyt ide kattintva érhetik el.

Címkék: szórakozóhely, magyar közlöny, vendéglátóhely, zárva, olvasóink kérdezték