Gyermeknap alkalmából idén is tárt kapuval várják az érdeklődőket május huszonötödikén, délelőtt tíztől délután négyig a somogyi tűzoltószertárak.

Valamennyi hivatásos és önkormányzati tűzoltóság, emellett országszerte több mint kétszáz önkéntes egyesület és hat egyéb, tűzvédelemhez közel álló szervezet életébe tekinthetnek be kicsik és nagyok ezen a napon.

Helyszíntől függően lesz minden, amitől a kicsik azonnal tűzoltók akarnak lenni: próbariasztás, be lehet ülni a tűzoltóautókba, bele lehet bújni a védőruhába, számos helyen lesz szerelési bemutató és ahol kiállítóterem van, az is megnyílik a látogatók számára, de tűzoltóteszt és tudáspróba is várható. És ami a legfontosabb, szinte biztos, hogy lehet majd „tüzet oltani”  - puttonyfecskendővel célba lőni, netán tálcatüzet oltani.

A sok, leginkább a legkisebbeknek érdekes elfoglaltság mellett a nagyobbak is élvezhetik a programokat, ők például arról is tájékoztatást kapnak majd, miért jó dolog a katasztrófavédelemnél teljesíteni a közösségi szolgálat során előírt órákat.

A szertárkapuk délután négykor záródnak, hogy utána az életükbe bepillantást engedő tűzoltók és a kíváncsi gyermekek is kipihenhessék magukat - egészen a következő találkozásig.

Címkék: laktanya, szertár, gyermeknap, tűzoltó, olvasóink kérdezték