Egyik kérdezőnk az iránt érdeklődött, hogy a 610-es út mellett, a taszári körforgalomig építenek-e kerékpárutat? A NABI-hoz ugyanis sokan járnak munkába biciklivel.

Hartner Rudolf, a kaposvári városgondnokság vezetője így válaszolt: valóban jó lenne, de nem életszerű a kérés. A város megkereste az útkezelőt, hogy felmehessenek a biciklisek az útra.

nezoi

A körforgalmakkal kapcsolatban is többen megkerestek minket: ha már körforgalom épül a Tesco és az Obi között, miért nem építenek a Pláza és a Lidl közé is?

Egy másik olvasónk kiegészítette: ugyanerre a helyszínre mikor festenek fel gyalogátkelő helyet?

A városgondnokság vezetője szerint a fenti helyre is szeretne körforgalmat az önkormányzat.

- Épül majd, de egyelőre az anyagi lehetőségek ezt nem engedik meg. A zebrával más a helyzet, hiszen eddig nem volt ilyen igény. Ha mégis lenne rá, akkor azt meg kell terveztetni, engedélyeztetni és megvilágítani. Ez pedig több millió forintba kerül.

- Miért építik úgy a körforgalmakat, hogy a kihajtónál rögtön felfestik a gyalogátkelőt? Ha valaki átmegy és meg kell állnia az autónak, akkor az egész körforgalom bedugul.

A szabvány szerint ez rendjén van. Ha odébbteszik, akkor többletgyalogút merülne fel - áll a városgondnokság válaszában.

Szintén pláza, de már a másik oldalon. Az Ady Endre utca és a bevásárlóközpont közötti felüljárór építéséről érdeklődtek olvasóink.

Hartner Rudolf úgy tudja nagy valószínűséggel csúszik a megvalósítás.
- A közlekedési szakemberek erőteljesen gondolkodnak rajta, mivel a szabályok szerint liftet is kellene beszerelni, ez pedig óriási költséget jelent.

Címkék: Olvasóink kérdezték, Pláza, Hartner Rudolf, körforgalom