Hatalmas sikerrel játszotta az elmúlt évadban Az Anconai szerelmesek első és második részét is a kaposvári Roxínház. A sikerdarab szeptembertől is műsoron marad, akárcsak az Indul a bakterház és a Holle anyó. Új bemutatóként érkezik a Made in Hungária és a zeneileg újragondolt János vitéz. Ezeken kívül még két új előadassal készül az őszre a társulat - tudtuk meg egy évad összegző, illetve - ismertető sajtótájékoztatón.

- Színpadon lesz az Ágacska gyermekelőadás, amiben a tanodásaink főbb szerepeket fognak vállalni, és egy nagyon izgalmas és számunkra nagyon-nagy dolog, ami az életünkben először fog megtörténni, egy ősbemutatónak lehetünk az előadói, nálunk fogja először látni az ország közönsége a Szaffi című zenés darabot - tette hozzá a Kaposvári Roxínház Egyesület alelnöke, Szabolcsi János.

A fórumon részt vett Móring József Attila kormánybiztos is, aki egyebek mellett a társulat hiánypótló küldetéséről beszélt.

- Most így a covid utáni időkben, szerintem különösen fontos, hogy legyen olyan közösségi összejövetelek, olyan közösségi lehetőségek, ahol a lelkünket ápolhatjuk egy kicsit, vagy arra hivatottak ápolják - emelte ki Móring József Attila.

Ennek jegyében a társulat tagjai a nyáron sem pihennek. A következő hetekben megfordulnak például Balatonszárszón, Balatonfenyvesen, Alsóörsön, Szilvásszentmártonban és Somogyváron is.

Címkék: roxínház, sajtótájékoztató, évad, kultúra