Még január elején hirdetett rajzpályázatot a Roxínház általános iskolások részére. Arra kérték az iskolákat és a gyerekeket, hogy készítsenek terveket a Minden egér szereti a sajtot zenés mesejáték plakátjához. Összesen 213 pályamű érkezett be, amiből két körben választották ki a nyertest. A változatos és sokszínű rajzok további ötleteket adtak a társulatnak, így különdíjakat is kiosztottak. A tervekre a Roxínház Facebook oldalán is lehetett szavazni, így a legnépszerűbb rajz kategóriában is lehetett nyerni.

A nyertes mű készítője: Babos Boglárka (8 éves, Nagyboldogasszony Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, Kaposvár). Az ő rajza alapján Sárdi Attila készítette a Minden egér szereti a sajtot zenés mesejáték plakátjának grafikája.

Különdíjat nyert:

-    Oláh-Besztercei Milla (11 éves, Barcsi Arany János Általános Iskola), akinek a csodaszép rajza egy játékhoz adott ötletet a Roxínház számára.
-    Molnár Ágnes (5/a., Toldi Lakótelepi Tagiskola, Kaposvár), akinek a rajza ötletet adott a díszlethez.
-    Klotz Janó Marcell (9 éves, Szent Orsolya Bencés Iskolaközpont, Dombóvár), akinek speciális technikával készült alkotása a rendezők egyik kedvence.

A legnépszerűbb pályamű a Facebook oldalon: Vincze Johanna (3/b., Dombóvári József Attila Általános Iskola) alkotása, amely 417 like-kal nyert.  

fotó: Kozma Attila
fotó: Kozma Attila

A díjazottak családi belépőt nyertek az előadásra, és a társulat vendégei voltak a zártkörű bemutatón. Meglepetés ajándékokkal is készültek számukra: többek között egy olyan pólóval, amin a rajzpályázatra készített saját rajzuk van; kaptak egy-egy példányt a plakátból, a szinopszisból, és a szereplők által dedikált szereposztásból; valamint roxínházas ajándékok is kerültek a csomagba. Az előadás végén közös fotó készült róluk és a szereplőkről, és közelről megnézhették a díszletet is.

Az előadás után a társulat tagjai premier bulin lazíthattak a feszített főpróbahét után. A vezetőség számukra is készült premier ajándékkal és hatalmas tortával.

Címkék: Minden egér szereti a sajtot, premier, mesejáték, Roxínház, tanoda, előadás, Kaposvár, kultúra