Kaposváron a Takáts Gyula Könyvtár előtti téren ma délután nyitották meg a sorrendben 93. ilyen programsorozatot. Farkas Nóra, kaposvári írónak most jelent meg a 4. kötete.

"2022-ben jelent meg az eslő. Jelenleg 4 van a boltok polcain. Alapvetően olyan mesekönyvek amelyek segítenek a piciknek abban, hogy az élet kisebb nagyobb megpróbáltatásaival könnyebben megküzdjenek. Így például foglalkoztam a könyvekben az óvodai beszoktatással, az apai és az anyai szeretettel. ..a legutóbbi pedig a félelmekkel"- válaszolta kérdésünkre Farkas Nóra, író

A 93. Ünnepi Könyvhetet a Kulturtalálka Együttes nyitotta meg Kaposváron. 

"Világszerte a legtöbb ember által átélt flow élmény az a könyvolvasás. Ami hozzájárul ahhoz, hogy boldog és elégedett életet éljünk. Úgyhogy mindenki olvasson sokat, járjon a könyvtárba." - tette hozzá Rázsits Veronika, a Takáts Gyula Könyvtár igazgatója.

Kellei György író is a könyvek, illetve az olvasás fontosságáról szólt: "Elég zűrzavaros időszakot élünk, forduljunk így a könyvek felé. Legyenek bármilyen műfajúak. Az emberi gondolkodást, a műveltséget a humanitást testesítik meg."

A somogyi megyeszékhely alpolgármestere, Pintér Rómeó két könyvet mutatott be: egy várostörténeti kalauzt, illetve a Kaposvár és az első világháború címet viselő kiadványt.

"Én arra bíztatok mindenkit, hogy ezt a két könyvet és sok a kiadványt amit itt a könyvtárosok gondoznak, olvassák el és leljék bennük örömüket." - mondta Pintér Rómeó, Kaposvár alpolgármestere.

A következő napokban még több bemutató és író-olvasó találkozó színesíti a könyvhét programjait.

Címkék: Takáts Gyula Könyvtár, Ünnepi Könyvhét, Farkas Nóra, kultúra