Vollein Ferenc huszonkét évesen már az 51. önálló kiállítását jegyzi. A fiatal tehetség azt mondja: alkotásai készítése közben gyakran klasszikus, főleg olasz zeneművekből és vallási történetekből merít ihletet. Miközben a Balaton ott fekszik előtte, hiszen Badacsonyörsön él.

A tárlat megnyitóján Kertész Sándor, festőművész így fogalmazott: "Ebben a téli sötétségben, ahogy bejöttem, fényt láttam, világosságot és tisztaságot. A naiv művészet tetten érhető mindegyik képen, a tájképektől kezdve a figurális képekig, de a szakmaiság az jelen van mindenütt. Többnyire világos színeket használ, majdnem alapszíneket, de ezeket rendkívül finoman keveri, ötvözi."


Vollein Ferenc kiállítása a Somogy Megyei Kormányhivatal kaposvári galériájában december 8-ig láthatóVollein Ferenc kiállítása a Somogy Megyei Kormányhivatal kaposvári galériájában december 8-ig láthatóVollein Ferenc kiállítása a Somogy Megyei Kormányhivatal kaposvári galériájában december 8-ig láthatóVollein Ferenc kiállítása a Somogy Megyei Kormányhivatal kaposvári galériájában december 8-ig láthatóVollein Ferenc kiállítása a Somogy Megyei Kormányhivatal kaposvári galériájában december 8-ig láthatóVollein Ferenc kiállítása a Somogy Megyei Kormányhivatal kaposvári galériájában december 8-ig láthatóVollein Ferenc kiállítása a Somogy Megyei Kormányhivatal kaposvári galériájában december 8-ig láthatóVollein Ferenc kiállítása a Somogy Megyei Kormányhivatal kaposvári galériájában december 8-ig láthatóVollein Ferenc kiállítása a Somogy Megyei Kormányhivatal kaposvári galériájában december 8-ig láthatóVollein Ferenc kiállítása a Somogy Megyei Kormányhivatal kaposvári galériájában december 8-ig látható
Vollein Ferenc kiállítása a Somogy Megyei Kormányhivatal kaposvári galériájában december 8-ig látható
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Vollein Ferencet 2016-ban a szentatya is fogadta. Egyik festényét ugyanis a Szent Márton év alkalmából a Vatikáni Múzeumban is bemutatták.

Címkék: Volein Ferenc, Biblia, szentatya, festőművész, tehetség, galéria, pápa, tárlat, kultúra, kiállítás, Kaposvár, Balaton