Zenélő Magyarország címmel ismét háromnapos szabadtéri koncertsorozatot ad péntektől Budapesten és 14 vidéki helyszínen a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara és Énekkara. A sorozat keretén belül a művészek a somogyi megyeszékhelyre is ellátogatnak vasárnap 15 órakor - írja Radiomusic.hu

A Magyar Rádió Művészeti Együttesei az ország számos pontján szabadtéri koncertek formájában viszik vissza az élő zene varázsát a mindennapokba. A Zenélő Magyarország programsorozat helyszíneinek kialakításánál a szervezők figyelembe vették, hogy a koncertek jól megközelíthető, pezsgő, szabadtéri tereken legyenek. A járókelők így kötetlenül élvezhetik az előadásokat a főváros mellett számos vidéki településen.
„Egy ilyen nehéz, zömében maszkban és közönség nélkül töltött évad után reméljük, hogy mindenkinek üdítő lesz szabadon lélegezve és a szabad ég alatt muzsikálni. Bízunk benne, hogy sokan örömmel hallgatják majd koncertjeinket. Művészeink mindenesetre nagy szeretettel és várakozással készülnek” – mondta Devich Márton, a Magyar Rádió Művészeti Együtteseinek ügyvezető igazgatója.

A Magyar Rádió Művészeti Együttesei vegyes, barokk, nagyparti, rézfúvós és énekkari felállásban játszanak az ország több pontján. „24 fős kórusunk Mendelssohn-, Morley-, Purcell-, Kodály-, Bartók- és Vajda-műveket ad elő, valamint spirituálékat énekel. A zenekari muzsikusainkból álló különböző kamarazenei formációk is népszerű darabokkal készülnek: rézfúvósaink Händelt, Wagnert és John Williamst is játszanak; két barokk együttesünk többek között Vivaldi-művekkel és Johann Sebastian Bach d-moll versenyművének két vibrafonra átírt változatával lép színpadra, illetve lesz egy formáció, amely más művek mellett Mozart-divertimentókat szólaltat meg.” – tette hozzá Devich Márton.

Kaposváron kívül több somogyi településre is eljut a sorozat, így a hétvégén koncert lesz, Balatonföldváron, Balatonbogláron és Fonyódon is.

Címkék: Zenélő Magyarország, szabadtér, koncert, kultúra, Kaposvár