Gitár muzsika és számos köszöntés nyitotta meg a Kapos ART Képző- és Iparművészeti Egyesület dokumentációs kiállítását csütörtök este a Vaszary Képtárban. Az egyesület 1990-ben alakult. Tagjai grafikusművészek és iparművészek Magyarországról és a határon túlról. Kaposvár vezetése egy plakettel köszönte meg az egyesület eddigi munkáját.

- Életek munkáját láthatjuk itt, rengeteg áldozat, rengeteg erőfeszítés, renegteg idő és renegteg áldozat. Kreatív energia mindaz, amit ezeken a falakon lévő képek ábrázolnak - ezt Kaposvár alpolgármestere, Pintér Rómeó mondta beszédében a megnyitón.

null

Szemadám György festőművész, író, végigkísérte a Kapos Art elmúlt 30 évét. Azt mondja: az egyesület és tagjai a mai napig megatározóak a magyar művészeti életben.

null

A Kapos ART a Magyarországon egyedülálló Groteszk Képző- és Iparművészeti Triennálé kitalálója és rendezője. Rendelkezik egy Groteszk Gyűjteménnyel és a Barcsi Nemzetközi Művésztelep Gyűjteményes anyagával, valamint egy Nemzetközi MAIL ART Gyűjteménnyel.

null

Az egyesület elnöke Vörös András úgy látja az elmúlt 30 év egyik legnagyobb ereje a közösségben rejlik.

- A közösség megtartó ereje a kezdetektől fogva megvan. Csodálatos dolog az, hogy ugyanolyan akarattal tudunk dolgozni, azért tudunk ilyen szép és változatos kiállításokat csinálni mert mindenki odafigyel egymásra - tette hozzá Vörös András.

Az egyesület már 50 tagot számol, köztük sok a fiatal alkotó.

Címkék: kapos art, jubileum, kiállítás, kultúra