- Az Együd Árpád Kulturális Központ ezekben a gondterhelt időkben is feladatának tekinti, hogy fenntartsa a kapcsolatot Kaposvár közösségeivel. Mivel a veszélyhelyzetre való tekintettel rendezvényeink és a művelődő közösségek foglalkozásai elmaradnak, így online kínálunk kulturális, művészeti, szórakoztató tartalmakat a kaposváriaknak - írja közleményében az intézmény.

Épp ezért elindították „Értékes Kaposvár” sorozatukat az Agóra Facebook oldalán, amelynek segítségével hetente bemutatják Kaposvárhoz köthető személyek munkásságát, életútját. Elsőként Együd Árpádot ismerhetik meg az érdeklődők. Hétfőtől szombatig minden nap érdekes tényeket olvashatnak róla, majd vasárnap egy online kvíz kitöltésével tesztelhetik tudásukat. A továbbiakban többek között Lamping Józsefről és Vaszary Jánosról is olvashatnak majd az Agóra online látogatói.

Az Együd Árpád Kulturális Központ honlapján az érdeklődők online kirakókat is találhatnak, melynek képanyaga folyton frissül. Többek között képek a városi rendezvényekről, az Agóra épületéről és természetfotók várják, hogy kirakják őket.

Digitalizálják a Somogy Táncegyüttes több évtizedes archív felvételeit, valamint múltbéli emlékezetes eseményeikről, fesztiváljaikról láthatnak hamarosan videókat.

A kaposvári Agóra dolgozói azon felül, hogy kulturális, ismeretterjesztő és szórakoztató tartalmakat tesznek közzé online, fontosnak tartják a társadalmi felelősségvállalást, a segítségre szoruló kaposváriak segítését. Ezért kollégáik minden nap közreműködnek az Önkormányzat által biztosított napi meleg étel kiszállításában, valamint többen önkéntes feladatot vállaltak a veszélyeztetett korú kaposvári polgárok ellátásában.

OLTASSA BE MAGÁT ÖN IS!

Címkék: együd árpád kulturális központ, online, kultúra