2018-ban 580 millió darab (17.000 tonna) tejes- és gyümölcsleves italos kartondoboz került forgalomba, 2019 végére ez a szám várhatóan 590 millióra (17.500 tonna) fog növekedni. Ez azt jelenti, hogy idén az ország lakossága átlagosan 65, vagyis heti 1-2 italos kartondobozt vásárol.

Ösztönözve a szemléletváltást és a cselekvést, az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés (IKSZ) immáron harmadik alkalommal hirdetett környezetvédelmi reklámfilm pályázatot, melyre közel 100 pályamű érkezett az ország minden részéről.

Az általános és középiskolás fiatalok egy 30 másodperc hosszú kreatív reklámfilm beküldésével pályázhattak horror, tragédia és komédia műfajokban. A pályázók idén is sajátos és kreatív módon közelítették meg a témát.

A horror kategóriát a kaposvári Klebelsberg Középiskolai Kollégium diákjai húzták be. A díjátadó az egyik médiaszakkörön volt, ahol Baka Éva, az IKSZ Egyesülés ügyvezetője egy rögtönzött bemutatót is tartott arról, miért érdemes szelektíven gyűjteni az italoskartonokat. Alábbi videónkban mutatjuk a nyertes kisfilmet is.

Címkék: Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés, reklámfilm, horror, Klebelsberg, kollégium, győztes, diák, kultúra