Márton napja fontos fordulópont volt régen a naptárakban. Vidéken ekkor fejeződtek be a mezőgazdasági munkák, ezen a napon zárult le a gazdasági év, és ekkor kezdődtek meg a téli munkák is.


Márton nap a Szennai SkanzenbenMárton nap a Szennai SkanzenbenMárton nap a Szennai SkanzenbenMárton nap a Szennai SkanzenbenMárton nap a Szennai SkanzenbenMárton nap a Szennai SkanzenbenMárton nap a Szennai SkanzenbenMárton nap a Szennai SkanzenbenMárton nap a Szennai SkanzenbenMárton nap a Szennai SkanzenbenMárton nap a Szennai SkanzenbenMárton nap a Szennai Skanzenben
Márton nap a Szennai Skanzenben
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Ezen mozzanatokat elevenítették fel a hétvégén a Szennai Skanzenben. A szokásokhoz illően sült libával és újborral várták vasárnap a vendégeket és a várhatő téli időjárásra fény derült. A szennai sült liba mellecsontja fehér és hosszúkás volt idén, ami a hagyományok szerint havas és hosszú telet vetít előre.

A látogatók a kóstolók mellett megtekinthették az ekkor kezdődő téli munkákat, később pedig különböző koncertek várták az érdeklődőklet.

Címkék: újbor, Márton nap, skanzen, Szenna, liba, kultúra