52 alkotást vetítettek a Bujtor István Filmfesztivál versenyprogramjában. Balatonszemesen idén már 10. alkalommal rendezték meg ezt a kulturális fesztivált. A látogatók megnézhették az Ötvös Csöpi filmeket és Bujtor István filmes és magánéleti trárgyait is megtekinthették egy kiállítás keretében.

Készítettünk egy összefoglaló videót a fesztiválról:

Augusztus 20-án kiosztották a seregszemle fődíjait is. A Bujtor István díjat négy film alkotói vehették át:

A játékfilmek közül az Apám szíve című alkotás győzött, Fazekas Máté Bence rendező, Osváth Gábor producer és a Filmfabriq Kft. filmje.

A dokumentum- és ismeretterjesztő filmek között egy magyar és egy svájci film nyert: Mano Khalil svájci rendező és a Frame Film alkotása, a Hafis & Mara, a kategória másik győztese Hajdu Mariann filmje, a Mindig elől, amelynek gyártója a Színház- és Filmművészeti Egyetem.

A versfilmes kategória győztese Tóth-Benedek Ernő filmes versmondó lett, aki Zalán Tibor Elsüllyedt szonettek című versét dolgozta fel. A Dunatáj Közalapítvány speciális Bujtor-díjat vehetett át.

Security Check Required

null

A díjakat Bujtor Balázs hegedűművész, Bujtor István - Ötvös Csöpi fia, valamint Lutter Imre fesztiválgazgató, Janisch Attila filmrendező, zsűrielnök, Kiss László, Wiegmann Alfréd, Kalász József, Pindroch Csaba és Verebes Linda zsűritagok adták át.

Címkék: seregszemle, Bujtor István, filmfesztivál, Balatonszemes, kultúra