Megtartották a Mol Nagyon Balaton nyitórendezvényét, amely csaknem negyven, május és szeptember között tartandó programot népszerűsít. A szombati tihanyi megnyitón Lobenwein Norbert, a Mol Nagyon Balaton alapító-főszervezője elmondta, hogy hatodik alkalommal szervezik meg a rendezvényt, amely 30 helyszínen az egész térséget vonzóvá kívánja tenni a magyar és a külföldi turistáknak.

A 15 saját rendezvény mellett fesztiválok és más nyári események népszerűsítése is része a programnak. Tavaly több mint egymillióan vettek részt a Mol Nagyon Balaton rendezvényein, idén is hasonló érdeklődésre számítanak.

A korábbi évekhez hasonlóan idén is az Ultrabalatonnal indult a Mol Nagyon Balaton május 11-én, amikor 12. alkalommal rajtolt el több mint 11 ezer futó. Ezt követi a május 18-án kezdődött és 27-ig tartó Balaton Camino, a Balaton körbejárása.

A további programok között szerepel tematikus városnézés, könnyűzenei koncertek, pünkösdi szezonnyitó, a balatonfüredi könyv-, bor-, valamint jazzfesztivál, az Anna-bál, az Everness életmódfesztivál, a Balaton Sound, az Utcazene fesztivál és a Művészetek Völgye - tette hozzá a főszervező.

Címkék: Nagyon Balaton, programsorozat, rendezvény, kultúra