A fiatal és az idősebb generáció találkozott csütörtök este a Somssich-Táncsics Napon. Az est a gimnáziumi kötődéseket, kapcsolatokat járta körbe.

- A régi diákokban és a mai diákokban is érzem azt, hogy nagyon nagyon erős a kötődés a Somssich-Táncsics Gimnáziumhoz. Akiket ismerek mindenkinél nagyon erős ez a kötődés a középiskolához, a gimnáziumi évekhez - mondta ünnepi beszédében Reőthy Ferenc, a Táncsics Mihály Gimnázium igazgatója.

A Somssich-Táncsics Gimnáziumban tanult mások mellett Rippl-Rónai József, Vaszary János, és Takáts Gyulai is. A tegnapi esten pedig Dr. Boross Péter, egykori miniszterelnök, volt Somssichos diák is tiszteletét tette.

null

- Karrierek, életviszonyok, sok minden függ egy ilyen kapcsolatrendszertől ha az tovább él, és a fiatalság melegségét hordozza magában - mondta Dr. Boross Péter, volt miniszterelnök.

Szita Károly, Kaposvár polgármestere köszöntő beszédében arról beszélt, hogy egy város akkor igazán erős, ha összetartó a közössége.

null

- Ha egy ilyen közösség ünnepel, akkor az az egész városnak az ünnepe. Nemcsak az önöké, egész Kaposváré. Egy település nem csak attól él ha építünk új utakat, felhúzunk új házakat, nyitunk új intézményeket, hanem attól, hogy milyen erős a közössége. Ebben pedig példát mutat a Somssich-Táncsics Baráti Kör - tette hozzá Szita Károly.

A Táncsics napon az iskola tehetséges diákjai is bemutatkoztak, valamint szakmai konferenciákat is tartottak a középiskolában.

Címkék: somssich-táncsics nap, táncsics mihály gimnázium, 2018, kultúra