Már most lehet készülődni a szeptemberi iskolakezdésre. A gyerekek elindítása akár 40-50 ezer forintba is kerülhet.

A város egyik legnagyobb foglalkoztatójánál is sok gyermekes szülő dolgozik. Ők 7500 forintot kapnak a Videotontól iskolakezdési támogatásként. A cég évek óta ad támogatást a szeptemberi iskolakezdéshez. Idén mintegy 400-an kapnak utalványt.

- Egy iskolakezdés elég nagy kiadásokkal jár. Ezért úgy gondoljuk, hogy valamennyiben ezzel is támogatjuk a dolgozóinkat és ez részben erősíti a kötödésüket a cégünkhöz is - foglalta össze Videoton Elektro-Plast Kft. ügyvezető igazgatója, Gerber András.

Azonban nem minden cégnél adnak ilyen támogatást. Ezeknek a szülőknek jelenthet segítséget a Kaposvári Önkormányzat beiskolázási segélye. Általános iskolában, gimnáziumban, szakközépiskolában, szakiskolában nappali tagozaton tanuló gyermek és 23. életévét be nem töltött fiatal felnőtt részére adható. Előnyt élveznek azok, akik nem részesülnek rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben.

- Ez a támogatás egy évben egyszer adható. A tárgyév július 1. és szeptember 15-e közötti időszakban van mód a kérelem benyújtására. Előnyt élveznek ennél a támogatási formánál a rendszeres kedvezményben nem részesülő gyermekek. A támogatásnak az összege gyermekenként legfeljebb tízezer forint adható, de ez az összeg magasabb is lehet - mondta a kaposvári szociális iroda munkatársa, Sovány Tamás Tiborné.

Erre 2 és fél millió forintot különített el a város. Ezen kívül van még rendkívüli települési, illetve gyermekintézményi téritési díjtámogatás, felsőfokú hallgatóknak albérlet, vagy kollégiumi hozzájárulás, roma és Bursa Hungarica ösztöndíj is, amelyekre a városnál lehet pályázni.

Címkék: támogatás, iskola, kultúra, kaposvár