Az 5,75 százalékos kamatlábú, szabad felhasználású Diákhitel1 mellett az önköltséges képzésben résztvevők számára a változatlanul kedvező, 2 százalékos kamatú, államilag támogatott Diákhitel2 is elérhető.
Most érdemes átgondolniuk pénzügyeiket a felsőoktatásban hallgatóknak, ugyanis már csak pár napjuk maradt szeptember 15-ig, az első Diákhitel igénylési határidőig. Aki hétfőig leadja Diákhitel kérelmét, október 15-én már hozzájut a kért összeghez. Azon hallgatók számára, akik a határidőt követően intézik ügyeiket, leghamarabb november közepén tudjuk utalni a megigényelt összeget.

A rekordalacsony kamatú Diákhitel1 felhasználásáról szabadon dönthet a hitelfelvevő, képzési formától függetlenül havi 15 ezer, 21 ezer, 25 ezer, 30 ezer, 40 ezer vagy 50 ezer forint igényelhető, amelyhez havonkénti utalásban vagy akár szemeszterenként egy összegben is hozzájuthatnak a hallgatók. Az államilag támogatott Diákhitel2 kizárólag képzési díjra fordítható, felvehető maximuma a hallgató önköltségi díja, amely összeg közvetlenül a felsőoktatási intézményhez érkezik.

Az igénylést legegyszerűbb a felsőoktatási intézmények elektronikus tanulmányi rendszereinek hallgatói felületeiről (ETR/Neptun) elindítani. Abban ugyanis a tanulmányi rendszerben levő személyes és tanulmányi adatokat már nem kell az igényléskor kitölteni, azt a Diákhitel Direkt automatikusan átveszi az adott intézmény tanulmányi rendszereiből.
A hiteligénylési adatlapot helyben, a felsőoktatási intézmények hiteligénylési pontjain kell leadni.

Változatlanul lehetséges a Diákhitel internetes ügyintézési felületén, a Diákhitel Direkten keresztül igényelni a hallgatói hitelt, az így elkészült adatlapot kinyomtatva a felsőoktatási intézményben vagy a Diákhitel Központtal együttműködő pénzintézetekben, takarékszövetkezetekben, postahivatalokban lehet leadni.

Címkék: diákhitel, igénylés, határidő, kultúra