150 előadással és koncerttel készülnek a Kultkikötő szervezői. Júniustól szeptemberig Balatonföldvár és térségében a nyári szabadtéri színházban vígjátékokat, drámákat, musicaleket, koncerteket és néptánc összeállításokat is láthatnak az ide látogatók. Ez az egyik legnagyobb kulturális programsorozat a Balatonon.

Részlet az egyik tavalyi előadásból, Koltai Róbert főszereplésével. Az elmúlt nyáron több mint 40 ezren voltak kíváncsiak a balatonföldvári szabadtéri nyári előadásokra. Idén is legalább ennyi látogatóra számítanak.

- Június 14-én nyitja meg a Kultkikötő kapuit, Halász Judit koncerttel nyitunk egészen szeptember végéig előadások lesznek, gyerek és felnőtt előadások egyaránt. Több mint 150 előadást láthat a nagyérdemű közönség - mondta a Kultkikötő ügyvezető igazgatója, Nagy Viktor.

A Csiky Gergely Színház művészei is fellépnek. Ők a Csúnya című komédiát mutatják be. A kaposvári származású Szabó Kimmel Tamás pedig a Bagoly és Cica című darabban játsza az egyik főszerepet.

- Egy író és egy magát modell, színésznőnek valló lány viharos kapcsolatát dolgozza fel a darab, ez egy amerikai nevezzük bulvár komédiának, de mi nem úgy állunk neki. Természetesen vígjáték, komédia, amely mögé kötelességünk emberi sorsokat mögé rakni - mondta Szabó Kimmel Tamás színművész.

A Kultkikötő Balatonföldvár és térségének forgalmát is fellendíti a nyári szezonban.

- Észrevehetően nő a hétvégi vendégek száma, sőt el lehet mondani, hogy nem csak megyei, régiós szinten, hanem országos szinten is kiemelt szinten kezelik ezeket az előadásokat - mondta Balatonföldvár polgármestere, Holovits Huba.

Idén a Balatoni Hajózási Zrt. is csatlakozott a programsorozathoz. Így a tavon, hajókon is rendeznek majd eseményeket, a gyerekek pedig kalózhajókon játszhatnak.

Címkék: kultkikötő, rendezvény, balatonföldvár, kultúra