kaposvári egyetem

Dinamikus és megtalálja azokat a réseket, ahol lehet modernizálódni - így jellemzik többen a Kaposvári Egyetemet, Szávai Ferenc szerint. A modernizációt olyan szakok elindításában találta meg mint a szeptembertől induló lovasedző és lovas sport menedzser. 40 férőhellyel kezdődik az oktatás és már az angol nyelvű, külföldieknek szóló változatát készítik elő.

70 államilag finanszírozott hellyel csecsemő és kisgyermek nevelő képzést is indul szeptembertől.

- Nagyon örömteli, hogy így a pedagógiai karnak a teljes vertikum most a rendelkezésre áll. Ez azt jelenti, hogy a kisgyermek, csecsemő képzéstől indulva egész az óvoda, tanítóképzésig, majd a gyógypedagógus képzésig egy nagyon szép specialitást tud adni - mondta Kaposvári Egyetem rektora, Szávai Ferenc.

Ezeken túl a bőszénfai vadgazdálkodási tájközpontra építve vadgazda-mérnök szak elindítását is tervezik a nyugat-magyarországi egyetemmel közösen.

Tavaly október végén tartották az újonnan épülő PET centrum bokréta ünnepségét. Itt a legmodernebb berendezések segítségével sokkal könnyebben tudják majd a betegségeket azonosítani, mint eddig. Szávai Ferenc elmondta, ez a már meglévő diagnosztikai központtal együtt még közép-Európában is egyedülálló, és fontos szerepe lesz a hazai gyógyításban.


- A magyar betegeknek is évente több ezer vizsgálat szülessen és előzzük meg a betegségeket, ami a társadalom számára nagyon fontos és a munkerő piac számára is - tette hozzá a rektor.

A Kaposvári PET Centrumot a jövő héten adják át.

Címkék: pet, rektor, hatszemközt, egyetem, kaposvári, kultúra