siófok


A magyar pályázat történetében először Siófoknak sikerült elérnie, hogy az önkormányzat segítségével egy olyan komplex pályázati anyag állt össze, amelyet a megrendelő, a tervezők és a kivitelezők közösen nyújtottak be – hangzott el a FIABCI Nemzetközi Ingatlanszövetség Magyar Tagozata és a Magyar Ingatlan Szövetség közös szervezésében megvalósult nívódíj pályázatának díjátadóján, ahol példaértékűnek nevezték a Fő teret bemutató anyagot.

Hasonlóképpen vélekedett magáról a pályaműről, azaz a megújult Fő térről a Magyar Urbanisztikai Társaság, amely különdíjjal jutalmazta a 2012 nyarára elkészült belvárost.

Dr. Balázs Árpád polgármester a díj átvételekor arról beszélt, hogy a városközpontot mostanra belakták a helybeliek és Siófokra érkező vendégek. Mint mondta: a Fő teret nyáron turisták töltik meg, tavasszal és az őszi időszakban pedig fesztiválok helyszíneként válik zsúfolt agórává. A városvezető külön elismerésnek tekinti, hogy Siófok központja olyan szakmai csapat különdíját kaphatta meg, amilyen a Magyar Urbanisztikai Társaság.



A díjátadó ünnepségen Siófok kapta a legtöbb oklevelet, hiszen mindazok munkáját külön elismeréssel jutalmazták, akik építészként, tervezőként, kivitelezőként részt vettek a városközpont teljes megújulásában.

Címkék: rangos, , tér, elismerés, siófok, kultúra