A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány tájékoztatása szerint a kiemelkedő tehetségű gyerekeket az Erzsébet-táborok szakmai vezetői választották ki a nyári táborokban nyújtott teljesítményük alapján tizenkét témakörben: hat sportág - birkózás, ökölvívás, cselgáncs, kosárlabda, labdarúgás és öttusa - mellett az alkotó- és a képzőművészet, a formatervezés, a színjátszás, a népművészet és a néptánc 8-14 éves ifjú tehetségeit.

Az MTI-nek eljuttatott közlemény az alapítvány szóvivőjét, Nagy Annát idézte, aki arról beszélt, hogy a táborokban sok olyan gyerekkel találkoztak a szakmai vezetők, akik "csiszolatlan gyémántként" kiemelkedtek a többiek közül. Ezeknek a kimagaslóan tehetséges gyerekeknek szeretnének lehetőséget adni arra, hogy évközben, a nyári táborok között is kiemelt figyelmet és személyre szabott fejlesztést kapjanak - fűzte hozzá.

A gyerekek az Erzsébet talentum program jóvoltából két tehetséggondozó táborban vesznek részt: a zánkai Erzsébet-táborban két négynapos - egy őszi és egy tavaszi - turnusban, ahol kiscsoportos, személyre szabott képzést kapnak szakmai vezetőik irányításával.

Az Erzsébet talentum program a gyerekeknek ingyenes, a táborokban teljes ellátást és turnusonként fejenként 8000 forint értékű étkezési Erzsébet-utalványt kapnak, és fedezik a gyerekek utazásának költségét.

A szakmai vezetők és a programot szervező MNÜA munkatársai a tehetséggondozó táborok közötti időszakban is folyamatosan kapcsolatban maradnak a gyerekekkel.

Címkék: talentum, gondoz, Erzsébet, tehetség, tábor, program, kultúra