Ma reggel negyed 8-kor élőben Kaposvárra kapcsolt az M1 Ma reggel című műsora. A műsorban  Gelencsér Attilát, Somogy megye közgyűlésének elnökét a város legfontosabb értékeiről kérdezték, de szó esett arról is, hogy hogyan és mivel fogadják az idelátogatókat.

A riportból az is kiderült, hogyan mérkőzött meg csaknem 30 nemzet több mint háromezer ifjú sportolója. Hiszen a város az elmúlt héten valódi utánpótlás sport-fővárossá változott:  labdarúgók, kézilabdázók és kosárlabdázók léptek pályára az ifjúsági sportfesztiválon.

Kaposvár „festői arcáról” a műsor készítői Jágerné Katona Zsuzsanna kulturális referenssel beszélgettek, aki elmondta, miként ápolják Rippl-Rónai és Vaszary emlékét a városban. A most készülődő kamarazenei fesztiválról pedig Bolyki György zenekar vezető mesélt a tévénézőknek.

Az M1 közszolgálati csatorna júniusban indított rovata vidéki helyszíneket, kulturális eseményeket mutat be, segítve ezzel a belföldi turizmus erősödését. A Ma reggel című műsorban látható Országjárás élő vidéki kapcsolással szólaltat meg helyi szakembereket, kezdeményező közösségeket, közéleti személyiségeket. A negyedórás, interjúkkal, bejátszásokkal tarkított műsor több céllal indult. Bemutatni Magyarország vidéki városait, térségeit, segíteni a belföldi turizmust, megismertetni kulturális, közösségi kezdeményezéseket, és informálni a vidéki Magyarország életéről.

Ha lemaradt volna, ide kattintva megtekintheti a teljes adást!

Címkék: mtv, országjárás, adás, élő, kaposvár, kultúra