A vasutasnap alkalmával a megállóhely épületében található állandó vasúttörténeti tárlat reggel 10:00 órától délután 17:00 óráig fogadta a vasúttal megismerkedni vágyó  látogatókat. Az egyesület a MÁV csoport munkavállalóinak és a gyermekek számára díjmentesen biztosította a múzeum és a modell kiállítás megtekintését. Más érdeklődők pedig 200 Ft, helyett mindössze 150 Ft-ért, azaz egy gyorsvonati pótjegy árért belépést nyertek a tárlatra, így ők ily módón is támogatták a 100%-ban a megállóhely karbantartásáért, folyamatos szépítéséért és gondozásáért végzett, már egy évtízednél picivel több ideje tartó ingyenes munkát.

A kiállításon láthatóak voltak a vasúthoz kötődő tárgyi emlékek, mint régi egyenruhák, utasítások, mozdony és kocsigyártási táblák és sok egyéb érdekesség. A bemutatott terepasztalokon folyamtos volt a modellvasúti közlekedés. A tagok felvonultatták modellvasúti gyűjteményük egy részét, így is színesítve a múzeum jármű flottáját.
A gyermekek is kipróbálhattak egy az erre az alkalomra felépített körpályát, melyen dízel és gőzmozdony modelleket írányítjhattak.

A vasút mellett jelen volt a haditechnika is, több a vitrinekben elhelyezett második világháborús tank, löveg, dioráma kíséretében, valamint egy harci jármű makettező is bemutatta a távirányítású tankját az érdeklődőknek.

Címkék: vasutas, tüskevár, 2013, yolo, nap, kultúra