Nem mindennapi időjárási körülmények között érkeztek meg a résztvevők, többen az autópályán  rekedtek, s töltöttek el ott  „felejthetetlen órákat”,  mások végül –Tata, vagy Tatabánya közbeiktatásával-  vonattal érkeztek meg.

A szervezést a Krúdy Gyula Gimnázium és a Révai Miklós Gimnázium közössége vállalta magára. A két matematika szakos igazgató -Nagy Attila és Horváth Péter- minden szervezőtehetségére és leleményességére szükség volt, hogy a rendkívüli helyzet ellenére jól sikerüljenek a programok, illetve a verseny egyáltalán megrendezhető legyen.

A meghívásos versenyen a budapesti Fazekas, a miskolci Földes, a szegedi Radnóti és más kiváló matematikai műhelyek mellett a kaposvári Táncsics is meghívást kapott. A csapat még éppen időben, csütörtök koradélután megérkezett Győrbe Tóthné Berzsán Gabriella és Kubatov Antal  vezetésével. A versenyt egy nap csúszással, vasárnap tartották, s hétfő délelőtt került sor az ünnepélyes eredményhirdetésre.

matek


Kiváló eredmények születtek: Molnár Marcell és Katona Bálint dicséretben részesült, Bingler Arnold és Werkmann Virág második díjat, míg Jakó Fanni és Sándor Krisztián első díjat nyertek a rangos mezőnyben. Ezáltal a Táncsics csapata a legsikeresebben szereplő iskolák egyike lett a Kárpát-medencében is!

A felkészítő tanárok: Tóthné Berzsán Gabriella, Drankovics József, Horváth László, Szabó József, Szigeti Tamás és Kubatov Antal.

Címkék: születtek, síp, kíváló, ötágú, eredmények, kultúra