Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata évek óta támogatja az egyetemen és főiskolán tanuló kaposvári fiatalokat. Hétfőn délelőtt a felsőoktatási önkormányzati ösztöndíjasok Kaposvár polgármesterétől vehették át az értesítést a Városháza dísztermében.

- Ez a város csak akkor tudja folytatni a megkezdett utat, ha a kaposvári fiatalokat tanulmányaikat követően nemcsak a szívük hívja haza, hanem munkát is találnak, amellyel megteremthetik jövőjük alapját, leendő családjuk biztonságát – mondta Szita Károly. Kaposvár polgármestere hozzátette: a város ezért támogatja a Kaposvár Számít Rád ösztöndíjprogrammal a közép- és felsőfokú intézménybe járó diákokat.
A város tíz éve biztosít felsőoktatási önkormányzati ösztöndíjat az egyetem és főiskolán tanuló hallgatóknak. Idén 181-en részesülnek támogatásban összesen 12 millió forint értékben.

A város emellett számos más formában is segíti a fiatalokat. A diákok 50 - Kaposvár által fenntartott – pécsi kollégiumi helyre pályázhatnak. Azok a kaposvári diákok, akik más településen folytatják felsőfokú tanulmányaikat, s nem kaptak kollégiumi ellátást, havi hatezer forint személyenkénti albérleti támogatást igényelhetnek. A kollégiumi férőhelyeket a 2012/2013-as tanévben 33 hallgató veszi igénybe, albérlettámogatást pedig 24-en kapnak.

A cigány tanulók számára ebben az évben is 2 millió forintot különített el a város, ezt az összeget azok között osztják szét, akik rossz szociális helyzetük mellett is jó tanulmányi eredményt érnek el.

Azok a diákoknak pedig, akik vállalják, hogy diplomájuk megszerzése után Kaposváron vállalnak munkát, havi 25 ezer forintos ösztöndíjat biztosít a város.

Címkék: vissazvárja, diákjait, támogatja, ösztöndíj, kultúra, Kaposvár