„A Magyar Művészeti Akadémia (a továbbiakban: MMA) az önkormányzás elvén alapuló köztestület, amely a művészettel - különösen az irodalommal, a zenével, a képző- és az iparművészettel, valamint az építészettel, a fotó-, a film-, az előadó-, a népművészettel -, továbbá a művészet elemzésével, támogatásával, oktatásával, hazai és nemzetközi bemutatásával, közkinccsé tételével és a magyar művészek képviseletével összefüggő országos közfeladatokat lát el", a 2011. CIX. törvényben foglaltak szerint."

Részlet az MMA elnöke, Fekete György úr leveléből:
„Rátóti Zoltán ismert és elismert művészként - akinek fáradhatatlan munkálkodása a színház világában közismert, akit színházi szerepek mellett számos filmben és tévéjátékban láthat a közönség, aki jelenleg intézményvezetőként is tevékenykedik, mint a kaposvári Csiky Gergely Színház igazgatója, akinek eddigi munkásságát Jászay Mari-díjjal ismerték el - folytatott szakmai tevékenysége, munkássága hozzájárulhat az MMA működésének hatékonyabbá, az Akadémia összetételének színesebbé, változatosabbá tételéhez." (csiky.hu)

Rátóti Zoltánnak a színház a hivatása. A magyarföldi nyári kulturális programokat, a pajtaszínházat is működteti tovább, és a templomépítést se marad abba.

Rátóti Zoltán ügyel arra, hogy játsszon is egy-egy szerepet Kaposváron és Budapesten is, a zene pedig most is lételeme. "Sőt odáig vetemedtem, hogy önálló műsort állítottam össze, amelyet ráadásul augusztus végén elő is adunk. Müller Péter Sziámi verseire komponáltam" - újságolta. "Rockzene jazzes beütésekkel. De hozzá kell tennem, hogy Juhász Gábor zseniális hangszerelése és a ritmusszekció, Restás Gergő segítsége nélkül nem szólalna meg ez a koncert" - árulta el a Best Magazinnak.

Címkék: levelező tag, Magyar Művészeti Akadémia, Rátóti Zoltán, igazgató, Csiky Gergely Színház, kultúra