A középszintű biológia írásbeli vizsga 120 percig tartott, a vizsgázók a rendelkezésükre álló időt tetszésük szerint oszthatták meg az egyes feladatok között, és a feladatok megoldásának a sorrendjét is megváltoztathatták. A feladatsor 9 feladatból állt. Minden feladat több részfeladatot tartalmazott. A feladatsor a biológiai tények és elvek felidézésére, a jelenségek közti kapcsolatok felismerésére, a biológiai megfigyelések és kísérletek értelmezésére, valamint a szakmai szövegek és ábrák értelmezésére helyezte a hangsúlyt. Az elérhető maximális pontszám 100 pont.

Az írásbeli vizsgán szöveges adatok tárolására és megjelenítésére nem alkalmas zsebszámológépet használhattak a diákok.

Az emelt szintű biológia írásbeli vizsga 240 percet vett igénybe. A vizsgázóknak a feladatsoron kívül (80 pont), egy választható esszé- vagy problémafeladatot (20 pont) kellett megoldaniuk.

Társadalomismeretből emelt szinten 16 helyszínen 163 vizsgázó tesz írásbeli érettségi vizsgát.

A társadalomismeret vizsgatárgy emelt szintű írásbeli vizsgája 240 percig tart. Az írásbeli vizsga feladatai kb. 75%-ban a társadalomismeret és jelenismeret, és 25%-ban a gazdasági ismeretek vagy pszichológia témákból kerülnek ki. A feladatsor két részből áll, az I. rész mindenki által megoldandó feladatokat tartalmaz a társadalomismeret és jelenismeret témakörökből, míg a II. rész két feladatsort (gazdasági ismeretek és pszichológia) tartalmaz. A vizsgázó a feladatsoron belül választhat a gazdasági ismeretek vagy a pszichológiai feladatok között. Az elérhető maximális pontszám 75 (az I. részre 55 pont, míg a II. részre 20 pont adható).


Címkék: társadalomismeret, biológia, vizsga, diákok, érettségi, kultúra